Hírek

Doktorandusz konferencia

2021. június 11.

 

2021. június 11-én zajlott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán a doktorandusz konferencia. Dr. Szabó Zsolt Tibor doktorandusz, akinek témavezetője Professzor Dr. Gellér Balázs József, 'Hálapénz akkor és most – előadás a gazdasági és a hivatali hálapénzről' címmel tartott érdekes és tartalmas előadást. 

További információ elérhető: https://www.ajk.elte.hu/content/kari-doktorandusz-konferencia.e.1125  

COVID és szociális ellátások

2021. június 11.

 

Dr. Gellérné dr. Lukács Éva 2021. június 10-én előadást tartott a Magyar jogász Egylet által szervezett konferencián.

Hálapénz konferencia

2021. május 21.

 

Sikerrel lezajlott Dr. Gellér Balázs 'Díjazás harmadik személytől – a hálapénz megítélése az egészségügyben?' című előadása a Magyar Jogász Egylet Munkajogi Szakágának szervezésében, 2021. május 20-án.

Az előadáson több, mint 130 érdeklődő vett részt. Az előadáson Dr. Gellér Balázs bemutatta a 2021. január 1-jével hatályba lépő új rendszert, hangsúlyozva, hogy az új szabályok jelentős változást hoztak a hálapénz büntetőjogi megítélésében.

Pénzmosás

2021. május 19.

COVID-19 és büntetőjog

2021. május 12.

 

'COVID-19 és büntetőjog' címmel jelent meg az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában egy friss tanulmánykötet, amely igen aktuális kérdést, a COVID-19 járvány és a büntetőjog összefüggéseit vizsgálja. 

Irodánk munkatársa, Szabó Zsolt is publikált cikket a kötetben, "A rémhírterjesztés és a közveszéllyel fenyegetés a COVID-19-járvány tükrében, különös tekintettel a két bűncselekmény elhatárolására" címmel.

Kúria - bűnszervezet fogalom

2021. május 10.

 

A Kúria tovább pontosította a bűnszervezet fogalmát a gyakorlat számára egy Irodánk által vitt ügyben. 

 

2021. április 14-én a Kúria, felülvizsgálati indítványt elutasító végzésében ismét iránymutatást adott az új bűnszervezet fogalom értelmezésével kapcsolatban, igaz nem teljeskörűen. Érvelésünk szerint a másodfokú bíróság tévedett abban, hogy a III. r. vádlott cselekménye megfelel-e a bűnszervezet 2019. július 10-től hatályos definíciójának.

Vadászoknak

2021. május 6.

 

Irodánk számos, vadászatot érintő kérdéssel foglalkozik, a vadásztársaságok jogi ügyeitől kezdve a vadkáron át a vadászattal összefüggő balesetekig.

A Brexit miatt fontos tisztában lenni azzal, hogy a lőfegyvereket hogyan lehet az Egyesült Királyság és Magyarország, illetve az EU többi tagállama között jogszerűen szállítani.

Brexit a magyar joggyakorlatban

2021. május 2.

 

2021. május 1-ején hatályba lépett az EU és az Egyesült Királyság között az a megállapodás, amely szabályozza a Felek kapcsolatát a jövőre nézve. A megállapodás neve: Kereskedelmi és Együttműködési Megállapodás (KEM).

A KEM-mel lefedett szabályozási tárgykörök széleskörűek, ide tartozik az Európai Elfogatóparancs és a Belső Piacon érvényes kereskedelmi és szociális szabályok nagy része.

Irodánk ezen témákban többször is eljárt, proaktívan foglalkozunk Ügyfeleink Brexitet érintő kérdéseivel. 

 

Gellér Balázs előadás MJE

2021. április 22.

 

Dr. Gellér Balázs előadást tart a Magyar Jogászegylet szervezésében. Téma: ​Díjazás harmadik személytől – a hálapénz megítélése az egészségügyben

Bárányos Bernadett monográfiája

2021. április 16.

 

Megjelent Dr. Bárányos Bernadett első monográfiája, amely az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában került kiadásra.  Címe: A becsület büntetőjogi védelme a közügyeket érintő megszólalások esetén. 

Oldalak

 

 

 

 

 

Budapest 1114
Kemenes utca 6., félemelet 2.

Kapcsolat

 

 

 

geller@gelleresbaranyos.hu

 

 

 

 

+36-1-6131866

 

 

 

  

Ezt a honlapot Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvédi iroda működteti az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint
(lásd bővebben www.magyarugyvedikamara.hu )