Hírek

EU krízisek előadás

2024. április 18.

EU nemzetközi konferencia

2024. március 29.

 

Az ELTE ÁJK 2024. április 11-12-én nagyszabású nemzetközi konferenciát szervez az EU csatlakozás 20. évfordulójára, amely konferencia egyik főszervezője Dr. Gellér Balázs. A konferencia nyelve az angol, tematikailag igen széleskörű, a büntetőjog területén foglakozik az orosz-ukrán háborúval, a pézmosással, az európai elfogatóparanccsal, a tisztességes eljárás kérdéskörével, illetve a Belső Piacot érintő jelenlegi kihívásokkal.  

A konferenciára regisztrálhatnak még az érdeklődők. 

További információ letölthető itt:

Előadás Írországban

2024. március 25.

 

Prof. Dr. Gellér Balázs ismét előadást tartott Írország legjobban rangsorolt Jogi Karán, Corkban, ahová visszahívták a 2023 októberében tartott, sikeres első előadását követően. Előadásában az EU büntetőjogáról beszélt, kitérve annak kialakulására, fejlődésére és a közelmúlt legfrisebb fejleményeire, beleértve az Európai elfogatóparancsot érintő kérdéseket és az Európai Ügyészség működése által generált változásokat. 

Előadás az Alkotmánybíróságon

2024. március 1.

 

Dr. Gellér Balázs előadást tartott az Alkotmánybíróságon az ügyvédek napján a pótmagánvád jogintézményéről 2024. február 29-én. Előadásában kitért a társadalomra veszélyesség kérdéseire, európai jogi vonatkozásokra és az Európai Ügyészséggel való összefüggésekre. 

 

Kegyelmi ügy és Alaptörvény-módosítás

2024. február 26.

 

Követve az elmúlt napok közjogi történéseit, több jogtudós kifejtette véleményét az Alaptörvény-módosítással kapcsolatban. Az index.hu megszólaltatta Dr. Gellér Balázst is e körben. 

Sikeres alkotmányjogi panasz

2024. január 12.

20 éve az Európai Unióban

2023. november 27.

NKE előadás

2023. november 11.

Előadás Írországban

2023. november 1.

 

Dr. Gellér Balázs 2023. október 25-én előadást tartott az írországi University College Cork (UCC) egyetem Jogi Karán. Nemzetközi büntetőjogot érintő előadásában a ne bis in idem elvének fejlődéséről, illetve az Európai Bíróság jogeseteinek lényegéről, irányairól, várható következményeiről beszélt. Előadásának fókuszában a magyar és az ír vonatkozású ügyek álltak. A UCC Jogi Kara jelenleg Írország legjobban rangsorolt jogi kara. 

Ebtv. Kommentár

2023. október 3.

 

Megjelent az egészségbiztosítási törvény Nagykommentárja a Wolters Kluwer Kiadó gondozásában, amelyet Gellérné Lukács Éva írt.

Oldalak

 

 

 

 

 

Budapest 1114
Kemenes utca 6., félemelet 2.

Kapcsolat

 

 

 

geller@gelleresbaranyos.hu

 

 

 

 

+36-1-6131866

 

 

 

  

Ezt a honlapot Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvédi iroda működteti az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint
(lásd bővebben www.magyarugyvedikamara.hu )