Hírek

COVID-19 és büntetőjog

2021. május 12.

 

'COVID-19 és büntetőjog' címmel jelent meg az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában egy friss tanulmánykötet, amely igen aktuális kérdést, a COVID-19 járvány és a büntetőjog összefüggéseit vizsgálja. 

Irodánk munkatársa, Szabó Zsolt is publikált cikket a kötetben, "A rémhírterjesztés és a közveszéllyel fenyegetés a COVID-19-járvány tükrében, különös tekintettel a két bűncselekmény elhatárolására" címmel.

Kúria - bűnszervezet fogalom

2021. május 10.

 

A Kúria tovább pontosította a bűnszervezet fogalmát a gyakorlat számára egy Irodánk által vitt ügyben. 

 

2021. április 14-én a Kúria, felülvizsgálati indítványt elutasító végzésében ismét iránymutatást adott az új bűnszervezet fogalom értelmezésével kapcsolatban, igaz nem teljeskörűen. Érvelésünk szerint a másodfokú bíróság tévedett abban, hogy a III. r. vádlott cselekménye megfelel-e a bűnszervezet 2019. július 10-től hatályos definíciójának.

Vadászoknak

2021. május 6.

 

Irodánk számos, vadászatot érintő kérdéssel foglalkozik, a vadásztársaságok jogi ügyeitől kezdve a vadkáron át a vadászattal összefüggő balesetekig.

A Brexit miatt fontos tisztában lenni azzal, hogy a lőfegyvereket hogyan lehet az Egyesült Királyság és Magyarország, illetve az EU többi tagállama között jogszerűen szállítani.

Brexit a magyar joggyakorlatban

2021. május 2.

 

2021. május 1-ején hatályba lépett az EU és az Egyesült Királyság között az a megállapodás, amely szabályozza a Felek kapcsolatát a jövőre nézve. A megállapodás neve: Kereskedelmi és Együttműködési Megállapodás (KEM).

A KEM-mel lefedett szabályozási tárgykörök széleskörűek, ide tartozik az Európai Elfogatóparancs és a Belső Piacon érvényes kereskedelmi és szociális szabályok nagy része.

Irodánk ezen témákban többször is eljárt, proaktívan foglalkozunk Ügyfeleink Brexitet érintő kérdéseivel. 

 

Gellér Balázs előadás MJE

2021. április 22.

 

Dr. Gellér Balázs előadást tart a Magyar Jogászegylet szervezésében. Téma: ​Díjazás harmadik személytől – a hálapénz megítélése az egészségügyben

Bárányos Bernadett monográfiája

2021. április 16.

 

Megjelent Dr. Bárányos Bernadett első monográfiája, amely az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában került kiadásra.  Címe: A becsület büntetőjogi védelme a közügyeket érintő megszólalások esetén. 

Ne bis in idem

2021. április 13.

 

Elérhető scannelve Dr. Gellér Balázs cikke a ne bis in idem elvéről, amely az ELTE Jogi Kar 350 éves évforulójára készült nagyszabású kötetben olvasható. Mivel a kötetnek nincs elektronikus változata, illetve kis példányszámban jelent meg, ezért a cikk elérhetőségének biztosítása érdekében került bescannelésre. A cikket megtalálja a 'Documents' - 'Publikációk' menüpont alatt.  

Irodánk nyitva a szigorítás alatt is!

2021. március 8.

 

Ügyvédi irodánk szolgáltatásai továbbra is folyamatosan elérhetőek Ügyfeleink számára!

A veszélyhelyzet szigorítása nem eredményezi az ügyvédi szolgáltatásaink felfüggesztését, a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiségek közül az ügyvédi irodák ugyanis továbbra is nyitva tarthatnak, azaz az ügyvédi szolgáltatás igénybevételére a szigorított védelem időszaka alatt is lehetőség van!

Korrupciós konferencia felvétel

2021. február 28.

 

Dr. Gellér Balázs részt vett a 'Szárny és teher: konferencia a korrupció ellen' c. konferencián előadóként 2010-ben, amely előadás most elérhetővé vált az interneten a videotoriumban (a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség honlapján), a konferencia egyéb előadásaival együtt. A konferencián előadott - többek között - Belovics Ervin a Legfőb Ügyész Helyettese és Sólyom László köztársasági elnök is. 

 

https://videotorium.hu/hu/contributors/1519/geller-balazs  

Bárányos Bernadett adjunktus lett

2021. február 23.

 

A Gellér és Bárányos Ügyvédi Iroda társtulajdonosát, dr. Bárányos Bernadettet egyetemi adjunktusnak nevezték ki 2021. feburár 1-jei hatállyal az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának büntetőjogi tanszékére. Dr. Bárányos Bernadett még 2020 nyarán védte meg sikerrel PhD dolgozatát, majd megszerezte a PhD. fokozatot summa cum laude eredménnyel. Az egyetemi adjunktusi kinevezésnek előfeltétele a PhD fokozat.  

Oldalak

 

 

 

 

 

Budapest 1114
Kemenes utca 6., félemelet 2.

Kapcsolat

 

 

 

geller@gelleresbaranyos.hu

 

 

 

 

+36-1-6131866

 

 

 

  

Ezt a honlapot Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvédi iroda működteti az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint
(lásd bővebben www.magyarugyvedikamara.hu )