Az ELTE ÁJK Büntetőjogi Tanszéke online konferenciát rendezett a koronavírus-járvány kapcsán felmerülő életvédelmi kérdésekről.

 

Az új koronavírus és a nyomában járó világjárvány nem pusztán globális közegészségügyi katasztrófát okozott, hanem egyúttal olyan erkölcsi krízist is, amelynek társadalmi és politikai hatásai egyelőre beláthatatlanok. A pandémia idején különös élességgel vetődnek fel az állami életvédelem terjedelmének kérdései. Ezekre a dilemmákra a jogállamnak határozott választ kell adnia, azonban az élet és a halál közötti választás megítélésében a jogtudomány is szükségszerűen támaszkodik más tudásterületek vívmányaira. Konferenciánkon ezért megszólalási lehetőséget kapott minden érintett normatív és pozitív tudomány: a medicina, az orvosi etika, a morálteológia, a filozófia és természetesen az egyes jogágak képviselői is.

Dr. Gellér Balázs előadásának címe: Nemzetközi büntetőjog és orvosi ellátás.

Dr. Gellér Balázs előadásának PPT prezentációját itt tekintheti meg:

Az előadás programját itt tekintheti meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Budapest 1114
Kemenes utca 6., félemelet 2.

Contact

 

 

 

geller@gelleresbaranyos.hu

 

 

 

 

+36-1-6131866

 

 

 

  

This website is operated by a law firm registered with the Budapest Bar Association in accordance with the laws and internal regulations applicable to law firms.